Uuden-Seelannin linnut ja eläimet

Uuden-Seelannin linnut ja eläimet

Uusi-Seelanti tunnetaan maailman merilintujen pääkaupungina, ja siellä asuu myös erilaisia ​​metsässä lentäviä olentoja, jotka eivät asu muualla maapallolla.

On olemassa useita syitä, miksi Uuden-Seelannin höyhenet ovat hämmästyttäviä ja ainutlaatuisia. Suuri osa siitä liittyy sen voiman puuttumiseen, joka tekee lentävästä olennosta lentävän olennon - kyvyn lentää!

Lentämättömyys on vain yksi tavaramerkki, joka lisää siivekäs eläimemme ainutlaatuisuutta. Lukuisat Uuden-Seelannin höyhenet ovat lisäksi näennäisesti ikuisia ja niillä on kohtalainen kasvatusaste, aivan yhtä pienet koot ja valtavat munat. Muutama eläinlaji on öisin, ja toisten ruumiin koko on valtava. Jokainen näistä kohokohdista on lisännyt tuhoutumistaan ​​tai rappeutumistaan.

Kiivi

Mikään Uuden-Seelannin paikallisten olentojen pilaantuminen ei voisi koskaan olla valmis viittaamatta kansakunnan suosituimpaan siivekäs eläimeen. Kiivi (jatkuvasti pieniä kirjaimia, paitsi jos keskustelet ihmisistä) on vakava kiehtova pieni siipikarja: se on lentokyvytön, voi elää 25-50 vuoden välillä, siinä on karvamaisia ​​luumuja ja kiinteät jalat, mutta ei häntä. Kiivejä on viisi ainutlaatuista tyyppiä, ja vankan sosiaalisen läheisyytensä vuoksi siivekäs eläin on lakkaamatta suojattu hävittämiseltä.

Uuden-Seelannin valtamerileijona

Arkeologiset todisteet keskittyvät tapaan, jolla paikallisia merileijonia löydettiin kerran Uuden-Seelannin rannikon koko pituudelta, pohjoisaarelta suoraan alas Stewart-saareen ja Etelämantereen eteläisiin saariin. Valitettavasti väestön rappeutuminen on merkinnyt, että näinä päivinä nämä suuret merellä hyvin kehittyneet olennot ovat yleensä sidottuja Otagon ja Southlandin alueisiin sekä Etelämantereen eteläisiin saariin. Urosmerileijonat ovat tummempia kuin naiset ja lajin elinajanodote on 25 vuotta.

Toroa

Toroa on yksi maailman loistavimmista ja suurimmista merilinnuista. Sen siipien kärkiväli voi kasvaa jopa 3 metriin! Peruskasvatuksen maakunta on Chatham-saarilla, mutta toisaalta lähellä Taiaroa Headia on pieni asutuskeskus Dunedinin lähellä. Royal Albatross Center on valtavirran lomakohde.

Korimako

Korimako on lintulaulu. Se oli ominaisuus, jonka koki itse kapteeni Cook, joka kuvasi sen laulamista "pieninä soittokelloina moitteettomasti viritettynä". Heitä kunnioitetaan myös ihanalla vihreällä takilla ja heillä on makea hammas mettä varten. Ne löytyvät jatkuvasti Christchurchin Port Hillsistä.

Keltaiset silmät pingviinit

Tunnettu olevan yksi maailman harvinaisimmista pingviinilajeista, hoiho (alias keltainen-katseli pingviiniä) oli myöhään kohdannut epävarman kotien määrän vähenemisen, joka on suurelta osin hyvitetty ihmisen impedanssiksi sen yhteisessä luonnollisessa ympäristössä. Jos pidät kohtuullisen etäisyyden toisistaan, voit havaita nämä siivekäs olennot Eteläsaaren Banksin niemimaalla (lähellä Christchurchia), Stewartin saarella ja sen kattavilla alueilla.

Vähintään sinisiä pingviinejä

Uuden-Seelannin pieni sininen pingviini on 10: ssä hiipimisessä, ja se on maailman pienin. Nämä pienet otukset olivat aikoinaan hyvin säännöllisiä koko kansakunnan alueella, mutta monet ovat sittemmin muuttaneet meren saarille saalistajien vuoksi. Asutuksia löytyy suojatuilta alueilta, etenkin Oamarusta ja Taiaroa Headistä, mutta ne saattavat yleensä tulla karille yön tullessa.

Kereru

Kereru on muuten nimeltään Uuden-Seelannin puukyyhkynen valtava lentävä olento, jolla on tietty valkoinen liivi aivan kuten kimaltelevat vihreät palat päähänsä. Ei lainkaan kuin huomattava osa eläimistä, joihin viitataan tässä romutusviestissä, kererut eivät ole vaarassa - voit löytää ne missä tahansa, missä lähellä on metsäisiä alueita. Sen siivet tunnetaan merkittävän meluisasta äänestä, joka soi Uuden-Seelannin paikallisen pensasaidan varrella.

Blueduck

Whio on erinomainen muiden ankka-perheen pukeutuneiden lentävien olentojen joukossa järkyttävän tylsä ​​sininen höyhenpeite. Niin erikoinen ja tyytyväinen on whio, että se on korostettu 10 dollarin setelimme takana (joka on lisäksi sininen)! Whio voidaan havaita lähellä vesiväyliä huomattavalla osalla eteläisen saaren suuria kävelyretkiä. Löydät ne lisäksi eläintarhoissa ja kesyttämättömissä elämissä ympäri maata.

PIWAKAWAKA

Voimistelu- ja vilkkaalla piwakawakalla on syvälliset yhteydet Uuteen-Seelantiin, jolla on vankka läheisyys maorien kansanperinnössä. Pienestä huolimatta ne ovat kaikkea muuta kuin vaikeaa havaita loistavalla rintakehällä ja jo kauan sitten laajennetulla hännällä. Tyypillinen paikallinen siivekäs eläin, näet ne rauhallisilla maaseutualueilla, taimitarhoilla ja paikallisten pensaiden alueilla.

KAKA

Yksi Uuden-Seelannin lukuisista upeista paikallisista papukaijoista on kaka. Ne ovat merkittäviä siitä, että ne ovat melko messinkisiä, jopa papukaijan mittareilla. Erityinen kulkeutuminen vie matkustajien kuohuviinitavaroita (sinua on varoitettu). He asuvat tyhjentyneissä puunrungoissa ja löytyvät etelosaaren länsirannikolta. Löydät ne myös saarilta, kuten Kapitin saari ja Barrier-saaret.

Weta

Weta ovat hämmästyttäviä selkärangattomia olentoja, joita on ollut muinaisista ajoista lähtien. Nämä eläimet eroavat uskomattoman kooltaan, mutta ne havaitaan tehokkaasti pitkittyneillä ruumiillaan, piikkisillä jaloillaan ja taipuneilla hampaillaan. Uudet wetatyypit löytyvät jatkuvasti - viimeinen löytö tehtiin vain ujo 30 vuotta sitten. Weta-lajeja tunnetaan yleisesti 70 - joista 16 katsotaan vaarantuneiksi.


Varmista, että olet tarkistanut kelpoisuus Uuden-Seelannin eTA-ajankohtaan. Jos olet kotoisin a Viisumivapausmaa sitten voit hakea eTA: ta matkustustavasta (lento- / risteily) riippumatta. Yhdysvaltain kansalaiset, Kanadan kansalaiset, Saksan kansalaisetja Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset voida hae verkossa Uuden-Seelannin eTA-aikaa. Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaat voivat oleskella Uuden-Seelannin eTA-alueella 6 kuukautta, kun taas toiset 90 päivää.

Ole hyvä ja hae Uuden-Seelannin eTA-aikaa 72 tuntia ennen lentoa.