Нова Зеланд еТА виза

Нов Зеланд ги отвори своите граници за меѓународните посетители со лесен за применување процес преку Интернет за барања за влез преку еТА или Електронско одобрение за патување. Овој режим е започна во август 2019 година од Владата на Нов Зеланд. На Нова Зеланд еТА виза им овозможува на жителите на 60 земји со откажување виза да ја стекнете оваа Visa Online. Земјите со откажување од виза од Нов Зеланд се познати и како безвизна виза. Оваа еТА виза придонесува за меѓународна давачка за зачувување на посетители и туризам, така што Владата може да ја одржува и одржува животната средина и туристичките места што ги посетуваат посетителите на Нов Зеланд.

Сите патници кои доаѓаат на Нов Зеланд за кратки патувања треба да аплицираат за Нова Зеландска Еста, тука спаѓаат дури и персоналот на екипажот на Ерлајнс и Крстаречки бродови. Нема потреба да:

  1. Посетете ја локалната амбасада на Нов Зеланд.
  2. Конзулат на Нов Зеланд или Висока комисија.
  3. Курир за пасош за печат на виза за Нов Зеланд во хартиен формат.
  4. Закажете состанок за интервју.
  5. Платете во чек, готовина или преку шалтер.

Целиот процес може да биде комплетен на оваа веб-страница преку едноставен и рационализиран Формулар за апликација за Еста од Нов Зеланд. Постојат неколку едноставни прашања што треба да бидат одговори во овој формулар за апликација. Овој формулар за апликација може да биде комплетиран за две (2) минути приближно од повеќето апликанти анкетирани од Владата на Нов Зеланд пред да се започне. Во рок од 72 часа се донесува одлука од службениците за имиграција на Владата на Нов Зеланд и ќе бидете известени за одлуката и одобрувањето преку е-пошта.

Потоа можете да го посетите аеродромот или бродот со крстарење или со мека електронска копија на одобрената еТА виза од Нов Зеланд или можете да ја испечатите на физичка хартија и да ја носите на аеродромот. Забележете дека оваа Нова Зеландска Еста е важи до две години.

Кога поднесовте барање за еТА виза за Нов Зеланд, ние не бараме ваш пасош во која било фаза, но би сакале да ве потсетиме дека треба да има две (2) празни страници на вашиот пасош. Ова е услов од службениците за имиграција на аеродромот во вашата матична земја за да можат да стават маркичка за влез / излез на вашиот пасош за вашето патување кон Нов Зеланд.

Една од придобивките за посетителите на Нов Зеланд е дека службениците на границата на Владата на Нов Зеланд нема да ве вратат од аеродромот затоа што проверка на вашата апликација ќе се изврши пред вашето пристигнување, исто така не можете да бидете вратени на аеродромот / крстарецот во вашата матична земја затоа што ќе имате важечка еТА виза за Нов Зеланд. Голем број посетители инаку би биле вратени назад на аеродромот доколку во нивните записи имале минати престапи против нив.

Доколку имате дополнителни сомнежи и потребни појаснувања, контактирајте го нашиот Помогнете им на персоналот на Бирото.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата еТА во Нов Зеланд.
Ако сте од а Земја со откажување од виза тогаш можете да аплицирате за еТА без оглед на начинот на патување (воздух / крстарење). Граѓани на САД, Канадски граѓани, Германски граѓани, и Граѓани на Обединетото Кралство може аплицирајте преку Интернет за еТА на Нов Зеланд. Residentsителите на Обединетото Кралство можат да останат на еТА во Нов Зеланд 6 месеци, додека другите 90 дена.

Аплицирајте за еТА на Нов Зеланд 72 часа пред вашиот лет.