Informacioni i Vizitorëve eTA të Zelandës së Re

Formulari i aplikimit eTA (NZeTA) i Zelandës së Re dhe Regjistrimi i NZeTA

NZeTA (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit i Zelandës së Re) është një autorizim elektronik i udhëtimit që ju lejon të hyni në Zelandën e Re për një periudhë deri në 6 muaj në një periudhë 12 mujore. Autoritetet kanë vendosur të bëjnë NZeTA në internet Ju lutemi plotësoni të gjitha pjesët e detyrueshme në këtë Zelandë të Re Formulari i aplikimit eTA me të vërtetë Nëse vini nga një kompani ajrore ose një anije udhëtimi, ju kërkohet të përfundoni procesin e Regjistrimit të NZeTA duke plotësuar këtë formular në internet. Kjo formë e aplikimit për vizë NZeTA kërkon që detajet tuaja personale, biografike, të pasaportës, shëndetit, karakterit të plotësohen me sinqeritet në mënyrë që Zyrtari i Emigracionit të vlerësojë kërkesën tuaj.

Ky regjistrim i NZeTA nuk ka një formë ekuivalente të bazuar në letër, dhe është një proces dixhital 100% që do të përfundojë në internet. Koha tipike e përgjigjes për regjistrimin e NZeTA është 5-10 minuta, ju lutemi lejoni për 72 orë që të merret një vendim. Emigracioni në Zelandën e Re është autoriteti përfundimtar për marrjen e vendimit pasi të keni dorëzuar dhe paguar formularin e aplikimit për vizë NZeTA.

Vazhdo te lexosh....


Këshilla për vizitorët e Zelandës së Re eTA (NZeTA)

Shtë e vështirë të mos fillosh të shikosh me sy të zezë në Zelandën e Re. Një qëllim i famshëm i udhëtimit për pionierët solo dhe trupat e guximshme, Zelanda e Re di të mashtrojë mysafirët e saj me masën e duhur të sjelljes së mirë. Shtë e qartë, një prekje e planifikimit do ta bëjë vizitën tuaj shumë më të thjeshtë. Ne jemi këtu për t'ju garantuar që ju të mos bëni asnjë gabim shoqëror ose keqkuptim të llogaritur - thjesht ndiqni këto këshilla për t'u zhytur me të vërtetë në përvojën e Kivit.

Kur e konsideroni Zelandën e Re, disa gjëra menjëherë të vijnë në mendje: Lordi i Unazave, i përbërë nga tre, realiteti që ata janë mjaft të mrekullueshëm në regbi, Sauvignon Blanc nga Marlborough (vera e bardhë më e shitur) dhe shumë dele. Sidoqoftë, Aotearoa (që do të thotë vendi që njihet për renë e gjatë të bardhë), ndoshta fqinji më i afërt, paketon shumë mahnitje.

Vazhdo te lexosh....


Vjen me një Anije Lundrimi në Zelandën e Re

Qeveria e Zelandës së Re ka prezantuar një politikë të re të udhëtimit për vizitorët dhe udhëtarët tranzit të kombësive të caktuara që mund të ndikojnë tek ju, kjo politikë e re / politikë udhëtimi quhet NZeTA (Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re) dhe udhëtarëve u kërkohet të aplikojnë për NZeTA (Zelanda e Re eTA ) në internet tre ditë më parë para udhëtimit të tyre.

Pasagjerët e Anijeve të Lundrimit do të paguajnë për një Tarifë Ndërkombëtare për Ruajtjen e Vizitorëve dhe Turizmit (IVL) në të njëjtin transaksion si NZeTA.

Çdo kombësi mund të aplikojë për NZeTA nëse vjen nga Anija e Lundrimit

Vazhdo te lexosh....


Vizita e Zelandës së Re në eTA tuaj të Zelandës së Re (NZeTA) si vizitori për herë të parë

Pra, ju jeni duke rregulluar një ekskursion në Zelandën e Re ose Aotearoa aka Land of Long White Cloud. It'sshtë një komb i jashtëzakonshëm i vogël për të pasur një ndërmarrje. Pavarësisht nëse keni nevojë të vlerësoni disa nga sportet e përvojës së Zelandës së Re, vizitoni një pjesë të kantinave mbresëlënëse të vendit, përjetoni kulturën mbizotëruese të regbit, ngjitni ndoshta pistat më të mrekullueshme në planet, ose në thelb bëheni të përzier në kornizën e mendjes "pa stres", ka një aventurë të përshtatshme për ju.

Vazhdo te lexosh....


Çfarë mund të sillni në Zelandën e Re si një vizitor i Zelandës së Re Eta Visa (NZeTA)

Zelanda e Re ka vendosur ligje mjaft të rrepta të biosigurisë në kufijtë e saj për të parandaluar hyrjen aksidentale ose të qëllimshme të dëmtuesve të dëmshëm, mikrobeve, patogjenëve të huaj ose sëmundjeve. I gjithë materiali, ushqimi ose joushqimi i tillë, me material të tillë të rrezikshëm, duhet të deklarohet ose të grumbullohet / hidhet në kosha të shënuar plehrash në aeroporte dhe porte detare në të gjithë Zelandën e Re. Nëse dyshoni, atëherë ju lutemi deklaroni mallra me rrezik të lartë.

Pasi të keni siguruar tuajin Viza eTA e Zelandës së Re (NZeTA) si një Qytetar i Shteteve të Bashkuara ose Qytetari Evropian.

Vazhdo te lexosh....


Vështrim mbi mënyrën e jetesës së Zelandës së Re për vizitorët e Zelandës së Re Eta Visa (NZeTA)

Nëse dëshironi të eksploroni Zelandën e Re për disa vjet atëherë, në vend të Zelandës së Re Eta (NZeTA), një Vizë Pushimi në Punë mund të jetë më e përshtatshme për ju.
Zelanda e Re ka marrëdhënie pune me marrëveshje reciproke me kombe të shumta, duke ju mundësuar që të punoni dhe të hetonni kombin tonë të jashtëzakonshëm.
Vazhdimisht shumë të rinj aplikojnë për viza me rastin e punës në Zelandën e Re dhe kalojnë një ose dy vjet duke punuar në Zelandën e Re.

Vazhdo te lexosh....


Aktivitetet e lejuara në eTA të Zelandës së Re

Nga 1 Tetori 2019, të ftuar nga kombet që heqin vizat duhet të kërkojë një Autoritet Elektronik të Udhëtimit (ETA) përpara se të vijë në Zelandën e Re. Ju gjithashtu mund të keni nevojë të paguani një Tarifë Ndërkombëtare për Ruajtjen e Vizitorëve dhe Turizmit (IVL). Për më shumë informacion mbi ETA dhe IVL, vizitoni Pyetjet e bëra më shpesh.

Të kesh një identifikim të vlefshëm dhe një vizë të saktë është thelbësore për një seksion pa shqetësime në Zelandën e Re. Shikoni në mënyrë progresive në lidhje me parakushtet e lëvizjes sonë.

Vazhdo te lexosh....


Informacion në lidhje me monedhën e Zelandës së Re dhe motin

Zelanda e Re është një vend ishull, i ulur diku në intervalin prej 37 dhe 47 gradë Fahrenheit në jug të Tropikut të Bricjapit. Ishujt Veriorë dhe Jugorë të Zelandës së Re vlerësojnë atmosferën e moderuar, të detit, klimën dhe temperaturat.

Vazhdo te lexosh....


Skydiving në Zelandën e Re

Skydiving në Zelandën e Re është një veprim i spikatur i përvojës. Çfarë rruge më të mirë ka atje për të marrë perspektivat mahnitëse sesa nga mijëra metra mbi çdo gjë që ecën në tokë?

Mirësevini në valën e hedhjes me parashutë. Asgjë nuk krahasohet me parashutën për adrenalinën dhe përvojën e plotë që pushon zemrën dhe nuk ka asnjë pikë si Zelanda e Re për ta bërë atë.

Vazhdo te lexosh....


Restorantet më të mira në Auckland

Nëse synoni të vizitoni Zelandën e Re si vizitor në Visa Visitor / Tourist ose Zelanda e Re eTA Visa, në varësi të shijes tuaj, ju mund të dëshironi të zhyteni në dhëmbët tuaj në më të mirën që ofron darka e Zelandës së Re.

Ne jemi përpjekur të rendisim restorantet më të mira në Zelandën e Re.

Auckland është vërtet bekimi që vazhdon të japë. Ndërsa qyteti i Auckland është i nderuar me gjërat më të mira për të parë dhe bërë - ngrënia është me të vërtetë aty ku ne Aucklanders kemi pasur fat. Me kafenetë me bollëk që ushqejnë ushqimin dhe kombinimet nga të gjitha skajet e botës, nuk ka mohuar që skena e ngrënies së Auckland është më e mira.

Vazhdo te lexosh....


Më së miri luante dhe i donte sportet në Zelandën e Re

Nëse po planifikoni të vizitoni Zelandën e Re pasi të keni siguruar një vizë eTA të Zelandës së Re (NZeTA / eTA NZ), nuk mund të mos e vini re dashurinë për sportet në Zelandën e Re.

Zelanda e Re është një vend i vogël megjithatë ka kënaqur në arritjet në lojëra të shumta, shoqata jashtëzakonisht e regbi (menduar për lojën kombëtare). 

Vazhdo te lexosh....


Skijimi në Zelandën e Re për turistët, vizitorët dhe vizitorët e vizave eTA të Zelandës së Re

Përjetoni një rast skish në Zelandën e Re, ku kërkoni një ditë me cilësi të lartë në një gamë të ndryshme të territoreve të skive të klasit botëror të përshtatshme për secilin nivel.

Lëreni në një rast skijimi të një jete në Zelandën e Re, ku do të zbuloni pamje në stilin e kartolinave dhe bukuri në secilën kthesë skish, prirje për të gjitha nivelet.

Në Ishullin e Veriut, bëni ski në një pus funksional të lavës .....

Vazhdo te lexosh....


Akullnajat e njohura të Zelandës së Re

Një sasi shumë e madhe reshjesh dëbore të ngjeshur për më shumë se disa vjet e shndërruar në një masë të fortë blu të akullit të ngurtësuar: kjo, shoqëruesit tanë, është kuptimi i një shtrese akulli (dhe thjesht fillimi i realiteteve tona interesante të akullit).

Akullnaja Tasman, Aoraki Parku Kombëtar Mt Cook është masa më e madhe e akullt e Zelandës së Re, e gjatë dhe në gjerësi. 22,000-16,000 vjet mbrapa, asaj iu bashkuan edhe shtresat e akullit nga Murchison, Hooker dhe Mueller për të bërë një super akull prej 115 km.

Vazhdo te lexosh....


Festivalet në Zelandën e Re

Në Jug-Perëndim të Oqeanit Paqësor është ky komb mrekullisht i lezetshëm i quajtur Zelanda e Re. Ju me shumë gjasa nuk e dinit për festimet e ndodhjes në Zelandën e Re të përbërë në pjesë të ndryshme të dy terreneve të saj - Ishujt Veriore dhe Jugore. Zelanda e Re është një trajtim për sytë me përsosmëri të ndryshme piktoreske që ka male, fusha të gjelbërta, liqene, rrugë ujore, bregdet dhe madje zona vullkanike.

Vazhdo te lexosh....


Zogjtë dhe kafshët e Zelandës së Re

Zelanda e Re njihet si kryeqyteti i zogjve detarë të botës dhe po ashtu është shtëpia e krijesave të ndryshme pyjore që nuk jetojnë në asnjë vend tjetër në Tokë.

Ka shumë arsye pse krijesat me pendë të Zelandës së Re janë befasuese dhe unike. Një pjesë e madhe e saj ka të bëjë me mungesën e asaj fuqie që e bën një krijesë fluturuese një krijesë fluturuese - aftësinë për të fluturuar!

Vazhdo te lexosh....