Informacione për vizat turistike të Zelandës së Re për të gjithë vizitorët që kërkojnë udhëtime afatshkurtra në Zelandën e Re

Nga 1 tetori 2019, vizitorët nga vendet pa viza të njohur gjithashtu si Vendet e Heqjes Visa duhet të aplikojë në https://www.new-zealand-visa.co.nz për një autorizim elektronik online të Udhëtimit në formën e Vizitës së Vizitorëve të Zelandës së Re.

Kur ju bëni një Aplikimi për Viza Turistike në Zelandën e Re në internet, ju mund të paguani një tarifë të vogël ndaj Autoritetit Ndërkombëtar të Vizitorëve dhe Autoritetit të Udhëtimeve Elektronike në një transaksion të vetëm. Ju duhet të keni një pasaportë të vlefshme nga një nga vendet e Heqjes së Vizave për të hyrë në Zelandën e Re në NZ eTA (Autorizimi elektronik i Udhëtimit i Zelandës së Re).

Pikat që duhen shënuar për ju Visa e Vizitorëve të Zelandës së Re:

 • Ju lutemi sigurohuni që tuaj pasaporta është e vlefshme për tre muaj në datën e hyrjes në Zelandën e Re.
 • Ju duhet të keni një adresë e vlefshme email për të marrë autorizimin elektronik.
 • Ju duhet të keni aftësia për të bërë pagesa në internet me metoda si karta krediti / debiti ose Paypal.
 • Qëllimi i vizitës suaj duhet të jetë lidhur me turizmin.
 • Vizitat mjekësore në Zelandën e Re kërkojnë një vizë të veçantë të cilat Visa Turistike e Zelandës së Re (NZ eTA) nuk i mbulon, referojuni Llojet e vizave në Zelandën e Re.
 • Ju nuk keni nevojë për Visa të Vizitorëve të Zelandës së Re nëse jeni një Banor i Përhershëm i Zelandës së Re ose një mbajtës pasaporte (qytetar) Australian. Sidoqoftë, banorët e Përhershëm Australianë duhet të aplikojnë për një Vizë Turistike të Zelandës së Re (NZ eTA).
 • Qëndrimi juaj në Zelandën e Re për një vizitë të vetme nuk duhet të kalojë 90 ditë.
 • Nuk duhet të ketë bindje penale.
 • Nuk duhet të ketë të kaluarën historia e dëbimit nga një vend tjetër.
 • Nëse Qeveria e Zelandës së Re ka arsye të mjaftueshme për të besuar se ju keni kaluar vepra penale, atëherë tuajat Viza Turistike e Zelandës së Re (NZ eTA) mund të mos miratohet.

Dokumentet e kërkuara për Visa Turistike të Zelandës së Re

Ju nevojitet e mëposhtmja e gatshme për aplikacionin tuaj të Zelandës së Re për qëllime të pamjes dhe turizmit.

 • Një pasaportë nga vendet e pranueshme për viza.
 • Vlefshmëria prej 90 ditësh të pasaportës në datën e hyrjes.
 • Dy faqe bosh që oficeri i doganave të mund të vulosë në aeroport. Vini re se ne nuk kërkojmë të shohim pasaportën tuaj ose keni një kopje të skanimit ose merrni korrier të pasaportës tuaj. Ne kërkojmë vetëm numrin tuaj të pasaportës, datën e skadimit të saj.
 • Emri juaj, emri i mesëm, mbiemri, data e lindjes duhet të përputhet saktësisht siç përmendet në pasaportë përndryshe hipja në aeroport ose port mund të refuzohet.
 • Detajet e llogarisë së kartës së kreditit / debitit ose Paypal.

Si të merrni vizë vizitori në Zelandën e Re

Ju mund të aplikoni në internet përmes një procesi të thjeshtë, të drejtpërdrejtë dhe dy minuta në internet Formulari i aplikimit Esta i Zelandës së Re për të marrë Autorizimin tuaj elektronik të Udhëtimit në Zelandën e Re (NZ eTA).


Sigurohuni që keni kontrolluar kualifikimi për eTA tuaj të Zelandës së Re.
Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një eTA pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajër / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët kanadezë, Qytetarët gjermanë, dhe Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund aplikoni në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një Zelandë të Re eTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.